Renkler ve Burçlar


Renkler hayatımızda vazgeçilmezdir. Giysilerimizde, yaşadığımız mekanda dekorasyon amaçlı ya da iş yerimizde renkleri kullanmayı seviyoruz. Psikolojimizi etkilediğini de biliyoruz. Kimi renkler bizi iyi hissettirirken kimi renkler bizi karamsar yapabilir. Peki hangi burç hangi rengi kullanmalı? 

Şimdi renkleri tanımaya, onları burcunuza göre hayatınızda nasıl daha rahat bir şekilde kullanabilirsiniz öğrenmeye ne dersiniz? 

Beyaz

Işık spektrumun tüm renklerin içinde toplamıştır. Beyaz renk kişinin enerji sistemini temizler ve hayatındaki olumsuzlukları arındırır. Aynı zamanda beyaz renk yaratıcılığınızı ortaya çıkartır. Yaratıcılık gerektiren işlerle uğraşan kişilerin bol miktarda beyaz renk kullanması önerilir. Beyaz rengim en önemli bir başka birini siz de birlikte kullanıldığı diğer renkleri güçlerinin ve etkilerini arttırabilmesidir. Aslan, Yay, Koç, Başak ve İkizler burçlarında etkili olabilir.

Siyah

Siyah renk aynı beyaz renk gibi tüm renkleri kendi içerisinde toplar. Genellikle bizi pek iyi hissettirdiğini psikoloji bize o kadar da iyi geldiğini düşünmeyiz. Ancak bazı uzmanlar uygulamaları sırasında zaman zaman siyah rengin yararlı olduğunu fark etmişler. Olaylar karşısında aşırı tepki gösteren kişileri sakinleştirici ve koruyucu bir özellik taşıdığı görülmüş. Ayrıca siyah renk güçlü bir enerji alanı yaratır. Bu sebeple çok fazla kullanılması depresyona yol açabilir. Siyah rengi en başarılı şekilde beyazla bir arada kullanmak birbirini enerjisini dengeleyip uyumsuzlukları ortadan kaldırmaktadır. Akrep burçları kullanabilirler. 


Kırmızı

Kırmızı oldukça canlandırıcı ve heyecanlandırıcı bir renktir. Duyguları harekete geçirici özelliği herkesçe bilinen kırmızı renk bugün şirketlerin reklam faaliyetlerinde de bolca kullanıldığı bilinmektedir. Kırmızı renk içinde barındırdığı yoğun enerji sebebiyle insanları uyarır. Duygusal anlamda farklı enerjik zinde cesur hissetmelerine sebep olur. Ancak Kırmızı renk fazla kullanıldığında bu enerji biraz fazla olduğunda rahatsızlık seviyesini gelebilir. Bu sebeple dikkat kullanılmalıdır. Koç.Akrep.Boğa ve Oğlak burçları tercih edebilirler. 



Turuncu


Turuncu renk neşenin ve bilgeliğin rengi olarak bilinir. Vücutta kas sistemimizi temsil eder. Canlı bir renk olduğu için sinir sistemini uyarır çok kullanıldığında olumsuz olarak etkileyebilir. O yüzden aynı siyahta olduğu gibi onu da farklı renklerle dengelemek gerekir. İyileştirici gücü sinir sistemimizi etkilediğinden dolayı ruhsal dengesizlik durumlarında turuncu renk kullanılabilir. Terazi ve Yengeç burçları kullanabilirler.


Sarı

Sarı renk zihinsel faaliyetleri temsil eder. Zihinsel anlamda olacağımız zamanlarda sarı rengi bolca kullanabiliriz. Ya da ofis ve öğrenci odalarında bol bol sarı renk kullanılabilir. Moral bozukluğuna iyi gelerek ruh halimizi yukarıya taşır. Sarı renk kullanmak iyimserlik ve güven duyguları hissetmenizi sağlar. İkizler, Aslan ve Başak burçları rahatlıkla kullanabilirler.


Yeşil

Yeşil doğada en çok bulunan renklerden bir tanesidir. Sakinleştirici özelliği bilinen yeşil renk enerjimizi dengeleyerek şevkat sevgi gibi duygularımızı artırır. Sakinleştirici özelliği sayesinde sinirlerimizi dengeleyici etkiler gösterir. Özellikle açık yeşil onları birçok hastalığın tedavisinde kullanılabilmektedir. Dostluk paylaşım barış gibi duyguların geliştirilmesinde de yeşil renk faydalıdır. Yeşil renk kalp bölgesine temsil ettiği için kalp rahatsızlıklarında tansiyon sorunlarında rahatlıkla kullanılabilir. Ancak yeşil renk büyümeyi temsil ettiği için hastalıkların ilerlemesi ve büyümesini çoğaltabilir bu yüzden çok dikkatli kullanılmalıdır. Yay ,Balık, Oğlak ve Kova burçları kullanabilirler. 


Mavi

Mavi renk enerji sistemimizi üzerinde rahatlatıcı ve dinlendirici bir etkiye sahiptir. Solunum sistemimizi güçlendirmek ve düzene sokmak için mavi rengin enerjisinden faydalanılabilir. Diğer yandan sezgilerin güçlendirilmesi ve üzüntü duygusundan uzaklaşmak için mavi rengi bol bol kullanabilirsiniz. Mavi renkten en yüksek faydayı elde etmek istiyorsanız onu kırmızı turuncu tonlarıyla kullanmamız gerekir. Ayrıca ilham almak için oldukça faydalı bir renktir. Kova burçları tercih edebilirler.


Pembe

Saflık sevgi ve aşk duygularının artırılması için en sık kullanılan renk pembedir. Sahip olduğu enerji bağışıklık sistemimizi harekete geçirir. Sinir sistemimiz üzerinde de etkili olduğu düşünülen pembe renk sinirleri yatıştırmak duyguları dengelemek için kullanılabilir. Boğa ve Oğlak burçları tercih edebilirler. 


Mor

Mor renk diğer renklerden farklı olarak iskelet sistemi üzerinde etkilidir. Ayrıca vücudu toksik maddelerden arındırmak için kullanılabilir. Ruhsal dünyamızla irtibat kurabilmek sezgilerimizle iletişime geçebilmek için mor renkten faydalanabiliriz. Mor renk rüyalar üzerinde de oldukça etkilidir. Meditasyon yapanlar mor rengi sık sık kullanabilirler. Oğlak, Balık. Terazi ve Başak burçları kullanabilirler.

Renkler ve Burçlar Renkler ve Burçlar Reviewed by sedaefe on Ağustos 25, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.