Sinirlendiğinizde Nasıl Biri Oluyorsunuz?

Sinirlendiğinizde nasıl biri olduğunuzu merak ediyorsanız buyrun testimize.

Testimizin adı Yağmura Yakalanmak

Hayatta her şeyi öngörmek mümkün değildir. Daima kendinizi ruhen hazırlama şansı bulamadığınız sürprizler,acil durumlar ve beklenmedik felaketlerle karşılaşırız. Her tür sürpriz stres yaratabilir. ( beklenmedik bir evlenme teklifi de, ani bir ayrılıkta) Kontrol edemediğiniz ya da öngöremediğimiz çok fazla şey vardır. Bir takım huylar geliştirmemizin ve hayatımızı bazı kalıplara göre düzenlememizin nedenlerinden biri de budur.

Şimdi gelelim testimize.

Fırtına çıktı. Aniden bastıran sağanak yağmurda yürüyorsunuz. Son sürat koşsanız bile gideceğiniz yere 5 dakika uzaklıktasınız. Peki bu durumda aşağıdakilerden hangisi yapacaklarınızı en güzel tanımlar?

a.Büyük bir ağaç bulup yağmur dinene kadar altında beklerim.

b.Yağmurun ne kadar süreceğini bilemiyorum, bu yüzden gideceğim yere kadar koşarım.


c.Şemsiyesini paylaşabileceğim biri ya da şemsiye alabileceğim bir dükkan olup olmadığına bakarım.



d.Çantamda daima katlanabilir şemsiye taşırım, Onu kullanırım.


Yağmura yakalanmak testi için cevap anahtarı aşağıda ancak kopya çekmek yok.Önce cevabınızı verin cevaplara sonra bakın.



Ani sağanağa nasıl tepki gösterdiniz? 

Fırtına hayattaki beklenmedik bir kontrol edilemeyen güçleri temsil eder. Cevabınız sizinle sevdiğiniz ya da bir arkadaşınız arasında bir kavga çıktığında nasıl davranacağımızı anlatır. Yani gerçek hayatta bir arkadaşınızla anlaşmazlık durumunda nasıl tepki gösteriyorsunuz.

a.Büyük bir ağaç bulup Yağmur dinene kadar altında beklerim cevabını verdiyseniz 


Siz aranızdaki sorunları halletmeye geçmeden önce karşı tarafın öfkesini dinmesini bekleyenlerdensiniz. Onların istedikleri kadar bağırıp çağırarak içlerini boşaltmaları seyredersiniz sonra kendi bakış açınızı soğukkanlılıkla ve tarafsız olarak sunarsınız. Bazıları buna akıllıca bir yaklaşım derken diğerleri sinsice olduğunu söyleyebilir.


b.Yağmurun ne kadar süreceğini bilemiyorum bu yüzden gideceğim yere kadar koşarım cevabını verdiyseniz 


İçinizdekilerin hepsini döktüğünüz müddetçe kavganın sonunda olacağı umrunuzda değil. Sizce siz haklısınız ve tartışacak bir şey yok. Sizin taktiklerini arasında alma- verme yok. Eğer karşınızdaki öfkelenirse siz daha çok öfkeleniyorsunuz. Eğer karşınızdaki bağırıyorsa siz haykırıyorsunuz. Bu sizi tartışmak için pek eğlenceli bir yapmasa da en azından nerede durduğunuz anlamak çok kolay.


c.Şemsiyesini paylaşabileceğim yada bir şemsiye alabileceğim bir dükkan olup olmadığına bakarım cevabını verdiyseniz. 


Karşıtlıklar ve tartışmalar size göre değil bu nedenle kavga çıktığında bile siz daima karşı tarafı sakinleştirmeye çalışıyorsunuz. Ama ne yazık ki bu davranış bazen işleri daha kötüleştirir. Zaman zaman durup fırtınayı göğüslemelisiniz.


d.Çantamda daima katlanır bir şemsiye taşırım ve onu kullanırım cevabını verdiyseniz her suçlamaya verecek bir cevabınız var. Her yanlışınıza da bir özrünüz olduğunu düşünüyorsunuz. Size göre bir tartışma, atışma yeteneğinizi bilediğiniz bir gösteri. 

Ama bu tavrınız başkalarına sahte ve bunaltıcı geliyor. Ancak büyük olasılıkla bunun içinde bir açıklamanız var. 


Kaynak: Kokoloji 
İsamu Saito
Tadahiko Nagao
Sinirlendiğinizde Nasıl Biri Oluyorsunuz? Sinirlendiğinizde Nasıl Biri Oluyorsunuz? Reviewed by sedaefe on Ağustos 24, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.