18 Ağustos Ay tutulması

18 Ağustos günü Kova burcunda bir ay tutulması yaşanacak. Hemen konuya girelim.

Bu tutulmada öne çıkanlar;

Yurt, vatan, ev, aile ile ilgili konular, kendi içsel veya ruhsal muhasebemiz, taşınma, ev değişikliği, köklerimiz, toprak ve yer altıyla ilgili konular. Ait olduğumuz sosyal çevre ya da grup ile ilgili konular. Geleceğimizi etkileyecek kararlar. 

Ebeveynler ve onlarla alakalı gelişmeler, aile büyükleri, kadın ve erkek ilişkileriyle ilgili olaylarla karşı karşıya ya da arada kalma ve zıtlaşmalar söz konusu olabilir. 

Yeni bir hayata adım atmak için artık zorlandığımızı hissediyoruz. Hem kişisel olarak hem de toplumsal anlamda deneyimliyoruz. 

Özgürlük ihtiyacının artık tavan yapmasıyla bir takım değişikliklere ihtiyaç duyulması söz konusu. 

Bu dönemde olaylara her zaman olduğundan farklı bir pencereden bakabilme becerisine sahibiz. Öyleyse kullanalım. Geçmiş hataları ya da başarısız girişimleri yinelemek yerine farklı bakış açısıyla ele almayı deneyin. Bunu daha evvel böyle düşünmediğinizi fark edeceksiniz. 

Ancak haritanın diğer etkilerine bakınca neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayıklamak pek öyle kolay görünmüyor.

Uzun zamandır. sürüp giden olaylar değişim için iyice zorluyor. Değişimin olabilmesi için eskinin yıkılması gerekiyor. Hepimizin üzerinde inanılmaz bir baskı var. Pek çoğumuz ne nedenini anlayabiliyor ne de bir çıkış yolu bulabiliyoruz. Bu dönem içerisinde gelişen olaylar da öyle pek iç ferahlatıcı diyemiyorum. Şartları değiştirmek göründüğü kadar kolay olmayabilir. Hemencecik bir toparlanma olacağa da benzemiyor. Aksine içinden geçmekte olduğumuz dönemde koşullar, bu tutulmayla beraber daha da sabitlenebilir. Hareket almak zorlaşabilir. Bu da değişim için daha da zorlayıcı olabilir. Değişim için, hayatının yola girmesi için acelen varsa bunlar için boş birer hayal demekten öteye gidemem. Karar alırken sürecin uzun olabileceği, seni maddi ve manevi zorlayabileceği gerçeğini düşünerek yola çık. Düşündüğünden kolay olursa şükreder geçersin. Ama hesapsızca yola çıkmışsan lanet eder durursun. 

İçinden geçmekte olduğumuz dönem krizlere ve duygusal zorluklara açık. 

Bu dönemde özellikle ilişkilerde daha temkinli ve mesafeliyiz. Bu dönemde verdiğiniz kararlar kimleri ya da kaç kişiyi etkileyecek? Bunu düşünün. Gerekiyorsa fikirlerini alın. Ne fazla bencilce düşünmeli ne de başkaları için gereksiz fedakarlıklara başvurmalıyız. Kararını bulmak sizin elinizde.

Sonuç olarak şunu söyleyebilirim ki şartları aşırı idealize edip kılı kırk yararsak değişim bizim için gerçekçi bir hedef olmaktan çıkar. Sabırlı, kararlı ve gerçekçi olursak zor zamanları atlatacağız. Ancak biraz daha gayret. 

sedA

18 Ağustos Ay tutulması 18 Ağustos Ay tutulması Reviewed by sedaefe on Ağustos 15, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.